Cum pot fi inselati barbatii pe site-urile de cunostinte online

Internetul este un mediu virtual complex, ce este plin de capcane, in ciuda faptului ca a devenit un ajutor de care nu ne putem lipsi in viata de zi cu zi.

Astfel, cu ajutorul internetului ne putem plati facturile si ne vom cumpara bilete de avion sau la teatru, iar tot aici ne vom crea conturile atunci cand dorim sa ne facem noi cunostinte.

Trebuie sa fim foarte atenti la persoanele cu care vom tine legatura, deoarece internetul ofera un grad mare de anonimitate si exista un risc sporit de a intalni escroci a caror singura preocupare este sa ne ia cat mai multi bani.

Barbatii sunt o victima usoara

Barbatii sunt cei mai usor de inselat in asemenea situatii, deoarece acestia nu mai tin cont de nimic atunci cand cred ca si-au gasit jumatatea. Trebuie numai sa fim atenti la profilurile false, ce s-au inmultit  foarte mult, atat pe Tinder si Instagram cat si pe celelalte site-uri online ce sunt folosite pentru a ne face noi cunostinte.

Escrocii si-au diversificat insa activitatea, facandu-si aparitia un nou tip de escrocherie, ce este foarte greu de detectat si poate afecta foarte multi membri ai site-urilor de dating online.

Pe scurt, este vorba despre crearea unor conturi false, atragerea barbatilor in discutii ce devin foarte personale, astfel incat acestia ajung sa divulge informatii ce pot fi folosite ulterior de catre escroci pentru a santaja victimele.

Castigurile pot fi substantiale si pot ajunge pana la 15.000 euro pe luna, daca se lucreaza „full time”.

Principiul de baza este acela de a exploata sensibilitatile si vulnerabilitatile oamenilor ce cauta sa isi faca noi cunostinte. Pentru aceasta, escrocul isi va procura un telefon pe care il va folosi o perioada limitata de timp.

Cunostintele online au un grad mare de risc

Desi este indicat ca noile cunostinte pe care le vom avea in mediul virtual sa fie verificate cu atentie, acest lucru este greu de realizat, deoarece persoanele sub identitate falsa folosesc retele virtuale sau mai multe proxy-uri prin care isi ascund identitatea.

Metodele prin care ne putem da seama ca suntem trasi pe sfoara sunt totusi numeroase. Astfel, daca suntem contactati de o fata normala, cu varsta intre 35 – 55 de ani, ce lucreaza in domenii tehnice (IT, finante, contabilitate, etc) si locuieste impreuna cu parintii este un semn ca am putea fi inselati.

Fotografiile sunt un alt semnal de alarma. De regula, hackerii cumpara seturi de fotografii ale unor fete sexy, dar in acelasi timp normale, imbracate mai putin provocator, care sa creeze o aparenta de persoana cinstita.

Cel mai bine ne dam seama de „teapa” in momentul in care dorim sa vorbim pe Skype sau pe Whatsapp video call cu hakerii, iar pesupusa „fata” ne spune ca nu are bani sa isi cumpere un telefon performant si ne va cere niste bani pentru a face acest lucru.

Daca aceasta suma ii va fi acordata, se va trece la regizarea unei altercatii in fata camerei (in acest caz se poate folosi o persoana de gen feminin ce va fi implicata in inselatorie).