Cum sa ne facem cunostinte atunci cand vizitam singuri locuri noi

Atunci cand facem o excursie si nu avem pe nimeni langa noi vom avea parte de o experienta inedita, iar aceasta situatie ne aduce inevitabil in postura de a ne face noi cunostinte, cu preocupari si profesii diverse, iar unele ne vor ramane prieteni pentru o perioada foarte lunga de timp.

Incepand cu transportul si cazarea si terminand cu mesele si metodele de divertisment, aceste oportunitati ne vor permite sa ne facem noi cunostinte si sa interactionam cu alti turisti sau cu localnici.

Singuratatea ne poate oferi beneficii neasteptate

Frumusetea calatoriei „solo” nu consta numai in locurile pe care le vom vizita, ci in cunostintele si prieteniile legate in locurile in care am poposit.

Cel mai usor ne vom gasi prieteni efectuand un tur la orasului. Atunci cand am facut turul orasului Montreal, am constatat cu suprindere ca mai mult de 70% dintre turisti erau singuri, iar cu cinci dintre ei m-am cunoscut rapid si am facut planuri comune pentru restul vizitelor din oras.

Deoarece bugetul meu pentru calatorii este tot timpul limitat, atunci cand vizitez orase noi imi rezerv camerele prin Couchsurfing si Airbnb. In afara faptului ca preturile si conditiile de cazare sunt decente, acest lucru ma pune in contact cu localnicii ce mi-au oferit din spatiul lor de cazare, iar acestia sunt intotdeauna dispusi sa se imprieteneasca cu vizitatorii.

In plus, gazdele ne vor impartasi (fara niciun cost cuplimentar) sfaturi asupra locurilor cele mai interesante pentru un strain, iar faptul ca vom intalni si alti vizitatori cu care vom imparti camera, ne va face sa legam noi cunostinte intr-un interval foarte scurt de timp.

Locurile noi sunt un deliciu pentru iubitorii de frumos

O masa copioasa este intotdeauna necesara pentru a ne reface fortele, dupa o zi plina de evenimente si de oboseala cauzata de plimbarile prin oras. Este necesar ca masa sa fie luata intr-un bar sau restaurant aglomerat, in primul rand datorita faptului ca multi oameni ce mananca impreuna ne duca la concluzia ca mancarea este gustoasa si proaspata.

Este indicat sa ne asezam intotdeauna langa clientii ce nu par a fi parte dintr-un grup, iar mancarea delicioasa si bauturile reci ne vor oferi cel mai bun mediu pentru a intra in discutie cu cel de langa noi.

In cazul in care nu reusim acest lucru, cunostintele noastre vor fi cu siguranta chelnerul sau picolii din sala.

Fotografiile pot lega noi cunostinte. Egiptul si piramidele m-au fascinat intotdeauna, iar o poza la piramide reprezenta pentru mine una dintre cele mai placute amintiri. Acest lucru a fost observat de un turist ce m-a intrebat daca vreau sa imi faca o poza, iar eu i-am intors serviciul cu cea mai mare placere.

Dupa o scurta discutie s-a dovedi ca am plecat amandoi din Bucuresti (dar la date diferite), iar restul itinerariului l-am petrecut impreuna.

Fiti atenti in permanenta la cei ce ne vorbesc limba materna. Mare mi-a fost mirarea cand am auzit vorbindu-se limba romana in Guatemala, iar discutia a pornit oarecum natural atunci cand l-am intrebat pe unde a fost, iar de la aceasta discutie pana la o cunostinta noua nu a mai fost decat un pas.