Cum sa ne facem noi cunostinte fara sa folosim mediul online

Digitalizarea si mediul virtual au devenit o prezenta obisnuita in viata noastra. Internetul este o obisnuinta si ocupa un loc de cinste in viata de zi cu zi, deoarece ne ofera o viata mai linistita si mai usoara. Incepand de la plata facturilor si pana la planificarea unei calatorii, totul se face folosind acest mediu virtual.

Chiar si atunci cand dorim sa ne facem noi cunostinte suntem tentati sa apelam la site-urile de intalniri online, dar ar fi bine ca in acel moment sa ne gandim ca a existat o perioada inainte de aparitia internetului, atunci cand era necesar sa ne parasim apartamentul pentru a ne face cunostinte noi.

Ar fi bine sa folosim cat mai putin mediul online

Desi este usor de folosit, internetul este plin de escroci sentimentali si de criminali sexuali, de aceea ar fi mai bina ca noile cunostinte sa fie intalnite intr-un mediu clasic, acolo unde suntem siguri de infatisarea acestora (mediul online a inceput sa abunde in profile false) si vom purta discutii fata in fata cu acea persoana.

Daca nu stiti cum ar fi bine sa faceti pentru a cunoaste cat mai multa lume in realitate, o sa va ajut cu sfaturi ce mi-au parut interesante.

Sunt convins ca aproape toti folosim Facebook ca si platforma de socializare si avem o lista lunga de prieteni virtuali. Este bine sa urmarim care sunt evenimentele unde merg acestia si sa mergem si noi la acele evenimente. Este o modalitate excelenta si sigura de a intra in contact cu potentiale cunostinte si de a socializa cu mai multa lume.

Ziua de nastere a prietenilor este un eveniment ce trebuie sarbatorit in fiecare an. Ar fi bine daca am onora invitatiile acestora, in ciuda faptului ca aceste evenimente par o pedeapsa in cazul in care nu dorim sa ne parasim domiciliul, sau suntem o persoana foarte ocupata.

Daca avem o viata sociala activa ne putem face cunostinte foarte repede

Este necesar sa gasim puterea de a ne face timp si pentru o viata sociala cat mai activa daca dorim sa ne face cunostinte, iar zilele de nastere sunt una dintre cele mai placute modalitati de a ne largi cercul de prieteni.

Folosirea masinii personale este unul dintre factorii ce ne izoleaza de oamenii din jur, asa incat este bine sa renuntam la aceasta si sa utilizam transportul public pentru a ajunge la birou. Metroul sau autobuzul ne pot aduce in contact cu mai multe potentiale cunostinte, iar atunci cand ne vedem cu acestia in fiecare zi, la aceeasi ora, se poate crea o legatura ce ne poate ajuta pe viitor.

Ar fi bine daca ne-am implica in activitati de voluntariat, ce ne vor pune in siguranta in contact cu foarte multa lume. Este mai putin important domeniul in care se va desfasura aceasta activitate, dar cu siguranta acesta este modul in care ne vom face prieteni ajutand si comunitatea din care facem parte.

Chiar si asa, va trebui sa fim atenti la persoanele cu care discutam si sa incetam relatia cu acestia daca observam cele mai mici semne ale unui comportament deviant.