De ce apeleaza barbatii la noi cunostinte desi sunt insurati

Societatea moderna poate da nastere unor angoase ce ne pot afecta restul vietii. Stresul, dinamica vietii cotidiene sau lipsa banilor, toate aceste lucruri ne vor marca negativ comportamentul si ne pot afecta atat viata sociala, cat si pe cea personala.

Atunci cand avem probleme in casatorie vom cauta diverse modalitati pentru a ne face noi cunostinte. Cea mai usoara metoda de a face acest lucru sunt site-urile de dating online, deoarece aici putem intalni multe persoane intr-o perioada scurta de timp.

Barbatii sunt cei mai numerosi utilizatori de site-uri de dating online

Este surprinzator faptul ca desi femeile sunt mai numeroase in Romania, barbatii utilizeaza cel mai des aceste site-uri. Discutand cu un prieten psiholog, am aflat ca nu numai problemele in casatorie pot duce la un asemenea comportament, iar cauzele sunt mai profunde si pot fi numeroase.

Testosteronul masculin se pare ca este unul dintre motivele principale pentru infidelitatea barbatilor, deoarece acesta nu se ”obisnuieste” cu monogamia familiei si genereaza un nivel mai scazut de oxitocina. Astfel, barbatul este in cautarea unei placeri imediate si va cauta sa isi faca noi cunostinte.

Sentimentul de inferioritate este un alt motiv ce ii determina pe barbati sa apeleze la site-urile de cunostinte online. Daca barbatii nu primesc atentie, apreciere sau afectiune acasa, acestia vor incepe sa isi faca noi cunostinte feminine ce ii vor face sa se simta apreciati si sa scape de sentimentele neplacute de acasa.

Oxitocina este hormonul responsabil de sentimentul monogamiei, deoarece este eliberat in mijlocul sexului, in urma afectiunii primite de la partenera de viata. Barbatii ce nu primesc o doza suficienta de afectiune vor cauta sa isi faca noi cunostinte, pentru a compensa lipsa sentimentelor de acasa.

Satisfacerea fanteziilor erotice  este un alt motiv pentru care barbatii insurati apeleaza la mediul virtual. Aici pot fi intalnite cunostinte feminine ce ii vor ajuta sa experimenteze fantezii erotice pe care nu le pot degusta acasa, iar astfel vor avea posibilitatea unei relatii deschise, fara prejudecati.

Cunostintele numeroase ne fac viata mai frumoasa

O viata bogata nu este neaparat aceea ce ne aduce satisfactii materiale mari, ci aceea in care suntem inconjurati de cunostinte si prieteni alaturi de care ne vom petrece timpul liber. Astfel, impreuna cu prietenii ne vom petrece sarbatorile si ocaziile festive, iar cunostintele ne vor fi alaturi in cazul in care vom avea nevoie de sprijin.

Mediul online este recomandat in cazul in care dorim sa ne gasim rapid prieteni si este usor de folosit. In prima faza trebuie sa ne facem un cont, in care sa adaugam o scurta descriere, insotita de o poza si sa specificam care sunt calitatile dorite de la viitorul prieten.

Ca mai toate lucrurile, nimic nu este sigur si nu trebuie sa ne facem probleme daca vom intampina dificultati in a ne gasi cunostinte. Tebuie sa fim atenti si la persoanele pe care le vom intalni, deoarece mediul virtual nu este unul foarte sigur.

Este indicat ca atunci cand dorim sa ne intalnim cu cineva  sa il verificam in prealabil, folosind Google sau sa cerem parerea altor membri ai site-ului.